dilluns, 13 d’octubre del 2008

D’allò mes bè.


A l'octubre van estar per Barcelona els Lucerneiros, membres de l'Associació Cultural Lucerna, gent que aposten per una Cultura sense censura. Van estar conjuntament amb un centenar mes de paisans en la tercera edició de la Foliada, el meu record mes afectiu per a ells i espero que ho hagin passat “’d'allò mes be”.

I si amb la foliada es donava la sortida en la programació d'ateneu 9b. Amb l'espectacle “una bisou pour Antonin Artaud” es volia animar als amants del teatre a participar en La Escola Popular de Teatre a l’Ateneu. I no van poder trobar res mes adient ja que Boris Daussa i Victor Carol es van entregar amb una representació plena d'expressivitat corporal, de veu i de so. Recorrent alguns aspectes una mica tortuosos del ser humà com la bogeria, la violència o la mutació genial d'un professor prepotent en un animal imaginari. La nuesa de l'actor i els seus personatges mes íntims, un final integrador i afectiu, en fi, un retrobament amb la creativitat del teatre. A més ,la Júlia del Solar directora de l’obra i professora de l’Escola de Teatre, ens va descobrir a Antonin Artaud, tot una troballa.

Per si fos poca cosa el dissabte van pogué gaudir amb un dels plats forts del Festival de Música Popular de Barcelona i un Diego Cortes acompanyat de Mª del Mar Fuentes. Aquest virtuós de la guitarra s’introdueix en el jardí dels sintetitzadors i sons pregravats i quan apareix la balladora tot es fa tangible, tot passió i taconeo. Per a rematar l'activitat en l’Ateneu el dissabte també s'havia convocat als amics i amigues que col·laboren en la programació, la cita va sortir d’allò mes be i van assistir unes trentena de persones voluntàries amb el compromís i amb la voluntat de passar-ho bé.

I això no ha fet més que començar.